אצלנו לא תמצאו שקי שינה מהמילואים או שקים מלבניים ומזרני פלציב ירוקים ממבצעי הסופר של לקראת פסח. מבלי לזלזל, אלה מצויינים לטיולים ברוב המצבים בארץ- הם זולים ולא דורשים תחזוקה אבל הם בפירוש לא מתאימים לטיול ממושך בחו"ל בו אתם נדרשים לשאת את הציוד על הגב ולישון בתנאים קרים.
שקי שינה מתחלקים באופן מאד גס על פי שלושה פרמטרים:
טווח טמפרטורות | סוג מילוי | משקל
כמובן שיש תלות ברורה בין המשתנים: שק שינה במילוי פוך יהיה קל יותר ויתאים לסביבה קרה יותר מאשר שק שינה מאותו משקל במילוי סינטתי כלשהו.
אנחנו מציעים שקי שינה המצטיינים בקלות משקל ובהתאמה לטמפרטורות נמוכות. בעיקר שקים במילוי פוך. אין חוכמות, שק במילוי פוך אמנם יקר משמעותית משק סינטתי אבל מבודד טוב יותר, נדחס לגודל קטן יותר, מנדף זיעה מתוך השק שינה, נעים יותר בטמפרטורות חמות (שינה טובה בטווח טמפרטורות רחב יותר) ושומר על תכונות הבידוד שלו לאורך שנים אם מטפלים בו כמו שצריך (תחשבו על שמיכות הפוך הישנות שלכם).
החסרונות בשקי פוך: עלות גבוהה משמעותית, מאבד את תכונות הבידוד אם נרטב, דורש תחזוקה מיוחדת (זאת דאגה שלנו, לא שלכם).
שק שינה שאנחנו אוהבים במיוחד:
The North Face Blue Kazoo- מילוי 600 Goose Down, גבול טמפרטורת נוחות (-9), משקל 1330גרם.
שק שינה לא מסוגל לבודד את הגוף מהקרקע מאחר ומשקל הגוף מוחץ את המילוי ולא מאפשר לו להחזיק אויר (loft) וכך לבודד את הגוף מהסביבה. לשם כך חשוב תמיד לישון על מזרן מבודד (יכול גם להיות נוח)- מי שניסה אי פעם לישון על ערסל בתוך שק שינה יודע בדיוק למה אני מתכוון.
זאת גם הסיבה שיצרני שקי שינה המקפידים על משקל נמוך יפחיתו את כמות המילוי שיכניסו לצד התחתון של שק השינה שם הוא לא אפקטיבי.
המזרנים שאנו מציעים הינם מזרנים המתנפחים ללא צורך במשאבה. עד כה לא מצאנו חברות המייצרת מזרנים יותר טובים מ Exped , Therm a rest ו- Big Agnes.
לכן, ניחשתם נכון- תמצאו אצלנו מזרני Exped , Therm a rest ו- Big Agnes ממספר סוגים הנבדלים במשקל, ברמת הבידוד, ובעובי. המזרנים האלה מתקפלים לתוך נרתיק נשיאה בגודל של כ 35X20 ס"מ!
- מידע נוסף על בחירת שק שינה ניתן למצוא בכתבה שלנו על נתוני הטמפרטורה שמספקים יצרני שקי השינה.
- טיפים לשינה טובה בשטח תמצוא כאן.