ציוד בטיחות

המוצר המרכזי אותו אנו מציעים בקטגורית מוצרי הבטיחות למטיילים או למשלחות מקצועיות אשר יוצאות למסעות הכרוכים בסיכון משמעותי או לחילופין לאזורים מבודדים הוא מכשירי איתור ואיכון מקצועיים.

מכשירים אלה נקראים PLB- Personal Locator Beacons (או בעברית- אבוקת איכון אישית ) שמטרתם לאפשר לכוחות חילוץ לאתר אתכם באם נקלעתם למצב מצוקה.

קיימים בעולם שתי יצרנים השולטים בשוק:

ACR Electronics- יצרנית מוצרי PLB (אבוקת איכון אישית)
McMurdo- יצרנית מוצרי PLB (אבוקת איכון אישית)



*חברת McMurdo משווקת מוצרי PLB גם תחת השמות KANNAD ו- Fast Find.

מכשירים אלה מחוברים לרשת לווינים ייעודית COSPAS-SARSAT אשר משרתת אך ורק רשויות חילוץ והצלה ברחבי העולם (International Search and Rescue network) ומופעלת בשיתוף פעולה ע"י ארצות הברית, רוסיה, צרפת וקנדה, כולל 45 תחנות ממסר קרקעיות ו 29 חמ"לים ברחבי העולם. אחזקת מכשיר המשדר בתדר זה מחייב רישום של בעל המכשיר במרשמי SARSAT.

במידה ומחזיק במכשיר נקלע למצב מצוקה, הוא מפעיל את המכשיר כדי ליידע את רשויות החילוץ על מיקומו. האות משודר בעוצמת שידור גבוהה (5mW) בתדר  406 MHz למשך 24-48 שעות, כתלות בעוצמת הסוללה (סוללות המכשיר נושאות אחריות של לפחות 5 שנים). באמצעות האות הנשלח מהמכשיר ונקלט בלוויני COSPAS-SARSAT, רשויות החילוץ מסוגלות לאתר את מיקומו של המכשיר בכל מקום על פני כדור הארץ (כולל בקטבים) ברמת דיוק של 2-5 ק"מ. מכשירים מתקדמים יותר, מצוידים בנוסף במקלט GPS מסחרי מתקדם אשר מאפשר השגת רמת דיוק מדהימה של מתחת ל 90 מטר. זמן האיתור הממוצע של אות מצוקה הוא 45 דקות (ע"פ NOAA).  תכונה נוספת שמאפשרת שיפור משמעותי בדיוק ובעיקר תמיכה בכוחות העוסקים בחילוץ הינה שידור אות ביות אנלוגי בתדר 121.5 MHz. כל המכשירים שברשותנו מצוידים גם ברכיב GPS וגם במשדר אות ביות.

תרשים המבהיר את אופן פעילות מכשירי ה PLB

קצת נתונים יבשים:

משנת 1982 חולצו למעלה מ 28,000 בני אדם בזכות מכשירים ברשת SARSAT.

בשנת 2010 חולצו 295 בני אדם ב116 תקריות שונות.

בשנת 2011 חולצו בארצות הברית בלבד 95 בני אדם.

למה זה שונה ממכשירים דוגמת ספוט או ספוט2 (Spot / Spot2) של גלובלסטאר או דה'לורם (DeLorme) ?

מכשירי ספוט אינם מקושרים לרשת לווינים ייעודית שמפוקחת ע"י רשויות החילוץ בכל העולם אלה מופעלות על גבי תשתית לווינית מסחרית המופעלת על ידי חברות דוגמת Globalstar המספקות שירותי תקשורת לווינית.  מכשירים אלה אינם מודגרים כ PLB. השירות שחברות אלה נותנות עם מוצרי ה SPOT אינו עיסוקם המרכזי- איתור וחילוץ אינו בדיוק בראש סדר העדיפויות שלהם, אלה רווחי בעלי המניות. לאור העובדה הזאת, השירות כרוך בעלות מנוי חודשית של כ 150$. כך שבגדול- אתם בוחרים לשים את חייכם בידיה של חברה מסחרית, על כל המשתמע מכך. משתמע מכך שהמכשירים אינם מצוידים במשדרי 406 מה"צ כלל או במשדרי ביות אנלוגיים אלה מדובר במקלטי GPS מסחריים שעושים שימוש בערוץ מידע המסופק ע"י ספקי תקשורת לווינית מסחריים (המשמש בדרך כלל לשיחות בטלפון לווייני) ע"מ להעביר שדר מצוקה או שדר OK. מכשירים אלה אינם נותנים כיסוי על כל כדור הארץ. אזורים בעייתיים: הודו ומרכז אסיה, דרום ומזרח יבשת אפריקה, חלקים מדרום ארגנטינה וצ'ילה (מפה).

מכשירים מסוג זה מומלצים למי שרוצה שתהיה לו אפשרות לשלוח הודעת "אני בסדר" כולל נ"צ ליקיריו ממקומות בהם לא תהיה לו גישה לתשתית טלפוניה. לא מומלץ להסתמך על מכשירים אלה לצרכי איתור וחילוץ במצבי מצוקה.

כדי לענות על הצורך של מטיילים לא רק לשלוח הודעות מצוקה אלה גם להעביר הודעות  OK ולחלוק את מיקומם הנוכחי, החלו מספר יצרניות של מוצרי ה- PLB לשלב את הפונקציה במכשיריהם. אלה הם המכשירים המתקדמים והיקרים ביותר, המאפשרים למשתמש להנות מכל העולמות ועדיין ללא הצורך בתשלום מנוי בנוסף לעלות המכשיר.

חשוב להדגיש, ציוד לעולם לא יהווה תחליף לזהירות או לכישורים של האוחז בו! קיים חשש תמידי שאחזקת ציוד בטיחות מתקדם יגרום למחזיק בו לתחושת יהירות ולקיחת סיכונים מיותרים.

אל תשלו את עצמכם.