מעילים מבודדים

מספר דוגמאות (רשימה מלאה ועדכנית בעמוד 'ציוד'):

בואו נבחן רגע את המושג ביגוד מחמם… נכון, אין דבר כזה.
במידה ואנחנו רוצים שלא יהיה לנו קר, אנחנו צריכים לצמצם כמה שניתן את איבוד החום מהגוף לסביבה. השיטה לעשות את זה היא לבודד את הגוף מסביבתו- בעיקר מהאוויר הקר. הבידוד הטוב ביותר (והקל ביותר) הוא אוויר. השיטה לעשות את זה בצורה יעילה היא באמצעות חללים המתמלאים באוויר שמחומם בחום הגוף ומונעים ממנו לעבור לאוויר שבחוץ.
על פי עקרון הבצל, על גבי  שכבת הבידוד נלבש בגד נוסף שיהווה מחסום מרוח וגשם וכך יצמצם את הולכת החום משכבת הבידוד אל הסביבה. הפתרונות לשכבת הבידוד מתחלקים לשניים: טבעיים-מסורתיים (פוך, צמר)  וסינתטיים- מודרניים (פליז).
פוך (נוצות אווז) הינו החומר האופטימאלי מבחינת יחס בידודמשקל, אך יש לו מגבלות כאשר הוא מכווץ (תיק על הגב) או רטוב, בעוד אפקטיביות הפליז פחות מושפעת מרטיבות או מכיווץ. מתאים במיוחד לשימוש בגובה, בסביבה קרה ויבשה. במעילי פוך, השכבה החיצונית של הבגד העוטף את הפוך חשובה לא פחות מהמילוי כי תפקידה לשמור עליו בפנים (תופעת איבוד נוצות) ולהגן עליו מפני רטיבות שמבטלת את תכונות הבידוד של הנוצות.
צמר, מצטיין בבידוד גבוהה מבלי להיות נפוח כמו שכבת פוך. שומר על יכולת הבידוד טוב יותר מהפוך בסביבה רטובה. אנחנו מקווים שאתם לא מדמיינים את הסוודר הישן של סבא- בשנים האחרונות החל שימוש נרחב בצמר מסוג מרינו שהוא נעים למגע, עמיד ופשוט לניקוי (יחסית).
פליז (עשוי מפוליאסטר) מאופיין ביכולת בידוד גבוהה ביחס לנפח (גבוהה מזו של הצמר ונמוך מזה של הפוך), בידוד טוב גם כשנרטב, ייבוש מהיר ויכולת נשימה (נידוף זיעה) מעולה. כיום יש בשוק עשרות סוגי פליז עם תכונות שונות, פירוט בכתבה נפרדת.
ההשוואה בין החומרים דומה להשוואה שהוצגנו בעמוד על שקי השינה.