פורסם ב- כתיבת תגובה

כתבת אורח- איך לחיות מתוך תיק קטן לתקופה ארוכה

דירה 60 ליטר להשכרה

כן כן, לא חדר וחצי ולא 50 מ"ר, בשנה האחרונה אני חי מתוך תיק Deva 60 של Gregory.
המעבר לא היה פשוט אבל אני אתן כמה טיפים שהנחו אותי.

1.תיק גדול- אבל שיהיה קטן..

התיק של ליאור- גדול אבל קטן
הבית של ליאור

60 ליטר נחשב לרוב לתיק לסופ"ש או לכמה ימים. אבל אני ידעתי שלא משנה איזה גודל תיק יהיה לי הוא יתמלא בסוף (או אולי אפילו בהתחלה). לכן בשבילי 60 ליטר היה המקסימום שרציתי לקחת, אחרת התיק יהיה כבד מדי. אני יצאתי מתוך הנחה שהתיק עליי תמיד על כל תוכנו – זה לא תמיד היה המצב, אך כשזה כן היה כך שמחתי על ההחלטה. יש אנשים שלוקחים תיקים מאוד גדולים (90 ומעלה) אך לא צריך כאלה אלא אם כן יש לכם ציוד מיוחד כמו טיפוס.

2. ביגוד קל וקטן
נכון שאין כמו המעיל עור שלך או הסוודר העבה, אבל אם תיקחו אותם המקום בתיק יגמר מאוד מהר, וכנראה תצטרכו איזה גולנצ'יק שיסחב לכם אותו . מה שאני עשיתי זה לצמצם את הביגוד החם ל2 פריטים- גופייה ומעיל. הגופיה היא תרמית ששרתה אותי נאמנות בלילות החורף של הנגב והמעיל הוא soft shell של חברת קולומביה.היתרון של הסופט-של הוא העמידות שלו ברוח, בעוד התרמית מספקת את הבידוד. במקרה היום הלכתי לקרחון rob roy בניו זילנד ואלה 2 הפריטים שלבשתי. כשבחוץ היה בערך 2- וירד שלג, אני הייתי צריך לעשות עצירות כי היה חם!
גם בטיול למדינות חמות אפשר להתייעל. חולצות, מכנסיים ואף תחתונים מנדפי זיעה הם קלים מאוד ומתקפלים לגודל קטן. בגלל שהם מתייבשים כל כך מהר אפשר לכבס אותם לבד והם מתייבשים תוך שעות ספורות.
לאנשים בעלי חוש אופנתי (אני מודה שאני לא אחד מהם) מומלץ לקחת בגדים שיתאימו אחד לשני בצירופים שונים.

3. התיק הקטן
הוא חיוני, תמיד צריך תיק קטן, אם להליכות קצרות או רק כדי לא להשאיר את החפצים יקרי הערך רחוק מכם. למרות כל זה הוא לא צריך להיות מתוחכם מדי ועדיף שיהיה קל וגמיש ככל האפשר כדי שתוכלו להכניס אותו לתיק הגדול.

4. כיסוי
הכיסוי הוא המגן של ביתכם החדש. תיק טוב ככל שיהיה ייהרס בנסיעות אוטובוס, טיסות וגרירה לחדר. תפקידו של הכיסוי הוא לשמור על מערכת הגב, הרצועות וגוף התיק מפני נזק שיהפוך אותו ללא יותר משק. אני השאלתי את הכיסוי שמשמש אותי מגיא והתיק שלי מוקיר לו תודה!

5. הימנעו מלארוז דברים מתכלים.
בכל מקום אפשר להשיג שמפו, סבון, משחת שיניים וכד' (למרות שדאודורנט בסין זה מאוד מסובך).
אם יש לכם ערכה קטנה של בית מלון זה טוב לקחת למקרי חירום ו/או ליום הראשון, אח"כ תקנו איפה שתהיו- וגם אז תשתדלו לקנות אריזות קטנות.

6. ערכת בישול
אם אתם רוצים ערכת בישול בשביל טרקים או סתם בשביל לבשל לעצמכם ( רלוונטי במיוחד לשומרי כשרות) מאוד מומלץ כירות שפועלות על סוגי דלק שונים (לא גז). לי יש כירת omni fuel של primus. בנזין אפשר להשיג בכל מקום ובזול לכן בעיני זה הפתרון הכי יעיל. פגשתי הרבה אנשים שחיפשו בלוני גז בדרום מזרח אסיה, והכירה שלי הצילה אותם.

7. עצה מאבא…
בכל טיול חוזרים עם מזכרות, זה חלק מהכיף. הבעיה היא שצריך לסחוב אותם כל הדרך נכון?
אל תתנו לזה לעצור אתכם, אבא שלי סחב שולחן הביתה מנפאל! אם אתם מוצאים משהו מיוחד- תקנו אותו ותמצאו אח"כ איך לסחוב/לשלוח הביתה (חבילות לארץ זה לא מסובך ומאוד אמין, חברים שלי שלחו בגדים ומזכרות ולא היו שום בעיות).

זהו, תתכוננו (לא יותר מדי), תארזו (לא יותר מדי) ותעשו חיים!!!

הכתבה נכתבה על ידי ליאור- חבר טוב וטייל בנשמתו. ליאור מטייל כבר למעלה משנה- הסתובב באירופה, דרום מזרח אסיה, סין, אוסטרליה וניו זילנד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.